EEN REGISSEUR TUSSEN JE OREN?

Hoe kan ik vaker een vakantie gevoel hebben? Gewoon in het dagelijks leven. 

Want ergens is het duidelijk, dat het lekkere vakantiegevoel niet altijd direct het gevolg is van de omgeving. En natuurlijk helpt dat plaatsje op je heen, absoluut. (Zo mooi die duinen hier. En dan vanochtend even dat zonnetje. Heerlijk.)

Terwijl ik ‘absoluut’ zeg, moet ik toch ook eigenlijk zeggen dat het ‘relatief’ is. 

Want het helpt, een mooie omgeving en goede omstandigheden, maar het is uiteindelijk geen garantie voor een fijne heerlijke beleving. 

Ken zelf ook een situatie waarin dat heel duidelijk werd (dat het paradijs tussen je oren zit). Ik was in een paradijselijke omgeving (watervallen Australië, wereldreis, met m’n toenmalige vrouw en m’n eerste zoontje). Toch kwam ik daar vrij plotseling in een zwaar dal terecht. Zonder duidelijke reden van buiten. 

Trouble in paradise’ noem ik het vanaf dat moment in 2006. Gaat ook een podcast aflevering over op m’n YouTube kanaal.

Uiteindelijk is het wat er in je brein en zenuwstelsel voor beeld wordt gemaakt, met een bijbehorend gevoel. Genoeg onderzoeken ook, met betrekking tot Neuro Plasticiteit, die dat laten zien.

En het blijkt uit eigen ervaring (privé en in praktijk met sessies). Dat hoe we de omstandigheden ervaren en beleven waarin we zijn, dat we op het ‘hoe’ we het waarnemen een enorm grote invloed hebben. 

Vandaar dat ik steeds vaker de rol van 'interne regisseur' op me neem. Super leuk overigens. Om de regisseur te zijn van alles wat zich tussen de oren afspeelt. 

Ben deze periode veel het vakantiegevoel aan het ervaren. Ga ik op m’n interne regisseurs stoel zitten en creëer ik een super fijn vakantie gevoel. terwijl ik niet echt vakantie heb en niet ‘op vakantie’ ben.

 

Belangrijke ingrediënten om het vakantiegevoel op te wekken zijn onder andere:

- Dat jezelf toestaat even niet te ‘moeten’

- Je omgeving met frisse ogen bekijkt, echt even in het hier-en-nu bent door je zintuigen te prikkelen

- Alles wat meer laten ontstaan. Laat het op-poppen. In de hangmat van de waarnemers rol gaat zitten. Wat meer vanuit impulsen uit het onbekende op laat komen, even de controle willen hebben in het zand laat liggen.

 

Mocht het moeilijk zijn om je vakantie gevoel te regisseren? Wat voor heel veel mensen het geval is overigens, dan kun je op m’n site een gratis e-book downloaden over hoe je uit negatieve denkpatronen en overtuigingen komt. Boek heet ‘Ont-stressen kun je leren’. Op basis van technieken uit Somatic Experiencing en Visualisatie technieken:

https://www.alfredpetrie.nl/e-book

 

Wens je alvast Happy Holidays!

(Hoor je Madonna al zingen? Of Spaanse Flamenco? Ruik je de zee al? Hoor je de krekels?)

Ontvang GRATIS webinar ticket...

Als je meer wilt horen en zien over stress release en hoe Somatic Experiencing werkt? Je kunt nu via dit artikel GRATIS toegang krijgen voor het  webinar 'De Ontmaskering van Stress & Angst'.  

RESERVEER HIER JE GRATIS TICKET

Je vragen en opmerkingen zijn welkom!

Binnen 24 uur heb je zeker antwoord op je vraag. Meestal binnen een paar uur.

Graag informeren we je ook via onze nieuwsbrief over de laatste methodes, inzichten en lichaamsgerichte oefeningen op het gebied van stress en trauma release. 

Bedankt voor je bericht, we doen er alles aan om snel te reageren