Waarom zorgen maken nooit helpt? En hoe stop je deze stress?

 

 

“IK HAD ZO VEEL PROBLEMEN IN M’N LEVEN. 

DAARVAN IS 99% NOOIT GEBEURD!” 

 

Winston Churchill haalde een andere, zeer rake, variatie aan in een van z’n speeches. 

“Wanneer ik terugdenk aan alle zorgen, moet ik denken aan het verhaal van de oude man. Op z’n sterfbed zei hij, dat er heel veel problemen in zijn leven waren geweest. Waarvan het meeste nooit gebeurt is.” 

 

Zorgen maken is ook eigenlijk super raar. We doen het allemaal. Dagelijks. Vele malen. We maken ons zorgen over alles. We ‘maken’ ze daadwerkelijk. Want het grootste gedeelte van onze maaksels komt (gelukkig) nooit uit. 

 

Best triest. Want we voelen wel alle stress en spanningen ervan. Waarom ‘doen’ we dat toch. Waarom is zorgen maken bijna een gewaardeerd fenomeen in onze wereld.

 

In de podcast aflevering #103 gaan we daar diep op in. En ontdekken we de ware aard en oorsprong van deze onnodige stress.

 

Zo blijkt dat ‘zorgen’ eigenlijk projecties zijn van onverwerkte angst, verdriet en ongemak. Als je bijvoorbeeld vroeger een moeder hebt gehad die ernstig ziek was, dan is de kans groot dat je je sneller zorgen maakt over iemand in je vriendenkring die de symptomen heeft van die ziekte. 

 

Wat je dan eigenlijk doet is op basis van een eigen negatieve ervaring, een toekomst beeld maken, die je vervolgens super naar vindt. Waarop je zelf reageert. Terwijl het geschetste scenario niet meer is dan een van de miljoenen mogelijkheden van hoe het in de toekomst gaat gebeuren. 

 

Als je dit eenmaal gaat zien, kun je het zorgen maken steeds vaker herkennen, en dan veranderen in een ander meer positief scenario. En de zorg gedachte (de negatieve projectie op de toekomst) loslaten. 

 

Check de video van 15 minuutjes: https://youtu.be/z8V3r6wWwj4

 

 

Deze aflevering gaan we uitgebreid in op hoe het toch komt dat we ons zo veel zorgen blijven maken. Vooral ook raar, omdat het eigenlijk alleen maar negatieve effecten heeft. 

 

Een heldere blik met inzichten en 3 stappen om het aan te pakken. Op basis Somatic Experiencing, Hypnose, Meditatie en Visualisatie. 

 

 

Hoop dat je er weer wat aan hebt,

 

Van Overleven naar Volop Leven!

 

Harte groet,

Alfred Petrie.

Ontvang GRATIS webinar ticket...

Als je meer wilt horen en zien over stress release en hoe Somatic Experiencing werkt? Je kunt nu via dit artikel GRATIS toegang krijgen voor het  webinar 'De Ontmaskering van Stress & Angst'.  

RESERVEER HIER JE GRATIS TICKET

Je vragen en opmerkingen zijn welkom!

Binnen 24 uur heb je zeker antwoord op je vraag. Meestal binnen een paar uur.

Graag informeren we je ook via onze nieuwsbrief over de laatste methodes, inzichten en lichaamsgerichte oefeningen op het gebied van stress en trauma release. 

Bedankt voor je bericht, we doen er alles aan om snel te reageren